Foto: Press - RTS

Stručni žiri za nagradu "Nikola Milošević", koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, doneo je odluku da u uži izbor za ovogodišnju nagradu uvrsti devet naslova.

Reč je o knjigama Vladimira Simića „Portret srpskog intelektualca u doba prosvetiteljstva“ u izdanju Matice srpske i Galerije Matice srpske; Nedeljke Bjelanović „Narativni sentimenti“ u izdanju Instituta za književnost i umetnost; Tomislava Gavrića „Rijaliti šou – između infotejmenta i kolektivne terapije“ u izdanju Niškog kulturnog centara; Tihomira Brajovića „Tumačenje lirske pesme – od teorije do interpretativne prakse“ u izdanju „Akademske knjige“; Dragana Simeunovića „Politika kao umetnost iluzije“ u izdanju „Prometeja“, Matice srpske i Centra za kulturne integracije; Duška Prelevića „Lični identitet i problem svesti“ u izdanju Srpskog filozofskog društva; Nataše S. Milović „Čovek krize u svetu korisnika i onih koji govore kao oruđa“ u izdanju Centra za izučavanje tradicije „Ukronija“; Željka Radinkovića „Filozofija tehnike – uvod u teoriju tehničkog odnošenja prema svijetu“ u izdanju „Akademske knjige“ i Danijele Grujić „Autentično mišljenje – studije o logičkom prvenstvu pitanja“ u izdanju Srpskog filozofskog društva.

Žiri, koji ove godine radi u sastavu: prof. dr Zoran Paunović (predsednik), prof. dr Bogdan Lubardić i prof. dr Zoran Dimić, na sledećoj sednici doneće odluku o najužem izboru od tri dela o kojima će se razgovarati krajem januara na javnom zasedanju, u studiju Radio Beograda 2, kada će, u direktnom radijskom prenosu, biti doneta odluka o ovogodišnjem dobitniku nagrade „Nikola Milošević“.

Bonus video: Proglašenje Ani Erno za dobitnicu Nobelove nagrade za književnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar