Foto: Shutterstock

Izdavačka kuća Dereta raspisala je 19. po redu konkurs za dodelu književne Nagrade "Miroslav Dereta" za najbolji neobjavljeni roman.

Deretin konkurs za neobjavljeni roman otvoren je do 1. jula, saopšteno je iz ove kuće.

Svi oni koji žele da učestvuju na konkursu trebalo bi da odštampane rukopise (u jednom primerku), potpisane punim imenom i prezimenom, sa kontakt generalijama, pošalju na adresu: Izdavačka kuća Dereta, Vladimira Rolovića 94a, 11030 Beograd.

Foto: Promo

Takođe, data je mogućnost da se rukopisi šalju i u elektronskoj verziji na adresu [email protected], s naznakom – konkurs za nagradu „Miroslav Dereta“.

Žiri, koji će raditi u sastavu: Zoran Bognar, Jasmina Ahmetagić i Petar V. Arbutina, doneće odluku o pobedniku konkursa sredinom septembra, a nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, biće dodeljena krajem godine, tačnije u decembru u okviru Dana Gradske opštine Čukarica.

Rukopisi poslati na konkurs se ne vraćaju, poručuju iz ove kuće.

Izdavačku kuću Dereta osnovao je 1987. godine Miroslav Dereta. Izdavačka kuća je stekla reputaciju  nas objavljivanjem kvalitetnih domaćih i stranih pisaca, ali i bitnih dela iz istorije filozofije. Nakon smrti osnivača Miroslava Derete 2004. u 56. godini ova izdavačka kuća ustanovila je nagradu koja nosi njegovo ime za najbolji neobjavljeni rukopis.

Bonus video: Stazama vrhunskih pisaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar