Paja Jovanović
Paja Jovanović Foto: Milan Jovanović/Wikipedia

Galerija ARTE od 9. do 21. juna predstavlja 16. po redu aukcijsku izložbu umetničkih dela, koja broji neke od najuglednijih jugoslovenskih i srpskih umetnika.

Na četiri lokacije u Beogradu, Andrićev Venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29, posetioci će moći da pogledaju skoro dve stotine slika, skulptura i radova na papiru, koja čine pregled jugoslovenske i srpske umetnosti XX veka.

Dela najznačanijih autora domaćeg kulurnog nasleđa poput Save Šumanovića, Milana Konjovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića, Vladimira Veličkovića, Dušana Otaševića i brojnih drugih istaknutih umetnika, ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju do 21. juna kada će se na portalu aukcije.arte.rs završiti 16. aukcija ARTE galerije i kada će radovi ovih umetnika obogatiti domaće i inostrane umetničke kolekcije.

Poseban kuriozitet ove izložbe čine tri rada: slika Paje Jovanovića „Ženski akt sa ogledalom“ iz 1915. godine, koji nam otkriva vešt crtež, majstorki tretman boje i smernu moralizatorsku poruku.

Zatim tu je slika Peđe Milosavljevića „Dubrovnik“, koji je ovaj umetnik preuzeo kao svoj zaštitnički znak oživljavajući u njemu svaki kamen, dok će poklonike savremne umetničke scene posebno obradovati „Zaljubljeni đavo“ Dada Đurića, umetnika koji je internacionalni uspeh postigao u evropskoj prestonici umetnosti, Parizu.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete izložbu, galerija ARTE omogućila je priliku da pogledate radove onlajn na portalu aukcije.arte.rs na kome se svi zainteresovani mogu registrovati za učešće u onlajn aukciji. Onlajn aukcija je prilika za sve zainteresovane da sa bilo kog mesta, tokom 24 sata, iznose svoje pounde za delo koje žele. Licitiranje je moguće i telefonom, kao i ličnom prijavom u njihovim galerijama (Kralja Milana 3, Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Svetogorska 29).

Onlajn nadmetanje za željena dela trajaće do 21. juna od 18 do 20 časova.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar