Foto:EPA/PETER FOLEY

Reditelj Dejvid Linč priprema se za novi projekat pod radnim nazivom “Visterija” (Wisteria) za Netfliks, a snimanje bi trebalo da počne u maju 2021. godine, prenose svetski filmski portali.

Linčov novi projekat, prema podacima sa portala „Prodakšn vikli“, produciraće njegova dugogodišnja saradnica Sabrina S. Saterlend, a snimaće se u Kalvert studiju u Los Anđelesu. Reditelj se za sada nije oglašavao, ali je ranije u serijalu „Šta je Dejvid namerio“ na svom Jutjub kanalu, nagovestio da bi počeo da snima film da nije uveden karantin.

„Moguće je da se pojavljuju stvari koje će značiti da ću morati manje vremena da provodim na svom kanalu“, rekao je Linč još u julu za „Dejli bist“, misleći na svoju seriju razgovora na Jutjubu.

Ranije ove godine, na Linčov 74. rođendan, na Netfliksu je prikazan njegov kratki film „Šta je radio Džek“ (2017), a pre toga, 2017. godine, režirao je „Tvin Piks“, još 18 epizoda kultne TV serije.

Njegov za sada poslednji dugometražni film je „Unutrašnje carstvo“ iz 2006. godine. Snimio je u međuvremenu i nekoliko kratkih filmova, kao i dokumentarac „Meditacija, kreativnost, mir“ (2012).

Linč se u međuvremenu bavi meditacijom. Iz humanitarne organizacije posvećene tradicionalnoj meditaciji, koja radi pod okriljem Fondacije Dejvid Linč, najavljen je za 3. decembar dobrotvorni koncert na kom bi trebalo da nastupe Grejem Neš, Elvis Kostelo, Kejša, Sting i mnogi drugi.

Novac prikupljen na događaju pod nazivom „Amerika koja meditira“, na kom su pored muzičkih nastupa najavljeni i intervjui sa glumcem Hjuom Džekmenom i pevačicom Kejti Peri, namenjen je organizovanju besplatnih treninga transcendentalne meditacije za medicinare koji se bore protiv kovida, veteranima koji se bore protiv posttraumatskih poremećaja i depresije, kao i odraslima i deci koji žive u rizičnom okruženju, prenosi „Indi vajer“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar