Dead Can Dance
Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

Kultni australijski duo Dead Can Dance održaće koncert 12. maja naredne godine u beogradskoj Štark areni, saopštio je promoter Čarm mjuzik.

Turneja Dead Can Dance bila je prvobitno planirana za ovu godinu, i nije predviđala nastup u Srbiji, ali organizatori navode da se njihovim trudom Beograd ipak našao na spisku koncerata po Evropi, koji su zbog pandemije prebačeni za 2022.

Multinstrumentalista Brendan Peri i pevačica Lisa Džerard prvi put su se uživo predstavili publici u Srbiji na rasprodatom koncertu u Sava centru 2019. godine, na turneji povodom aktuelnog albuma „Dyonisus“ (2018).

A idućeg proleća sviraće u „specijalnoj konfiguraciji Štark arene“, precizira se u saopštenju organizatora.

Foto: EPA-EFE/Balazs Mohai

„Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno“, poručili su Dead Can Dance.

Bend je od post pank početaka 1981. godine tokom četiri decenije rada izrastao u jednu od najmističnijih pojava svetske muzike, zahvaljujući korišćenju brojnih vorld mjuzik i drugih uticaja, od afričke poliritmičnosti, irskog folka, gregorijanskih napeva, bliskoistočne, renesansne muzike, mantri i art roka.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar