Foto: Wikimedia Commons

Novosadski sajam će od srede, 24. do petka 26. marta upriličiti na onlajn platformi Sajam obrazovanja "Putokazi", Sajam knjiga "Dani Laze Kostića" i virtuelnu izložbu slika "Šidski pejzaži Save Šumanovića", najavili su organizatori.

Kako se navodi u saopštenju, na sajmu obrazovanja učestvovaće oko 70 škola i visokoškolskih institucija koji će učenicima pomoći oko izbora budućih škola i fakulteta. Za nastavno osoblje pripremljene su konferencije i vebinari na kojima će biti reči o 20 različitih obrazovnih tema.

„Dani Laze Kostića“ ove godine će u digitalnom okruženju okupiti izdavače, pisce, kritičare, istoričare i publiku, koji će u tridesetak termina kroz razgovore i video materijale govoriti o više od 40 tema.

Na razgovarima će biti reči o prevodilačkom radu i filozofskim aspektima stvaralaštva Laze Kostića, a biće predstavljen i književni sadržaji u okviru projekta „Novi Sad Evropska prestonica kulture“, kao i književni časopisi književnog života Novog Sada.

Posetioce platforme očekuju i promocije knjiga, predstavljanja novih udžbenika, ali i romana za tinejdžere, osnovce, predškolce.

Novosadski sajam je u saradnji sa Galerijom „Bel art“ i Galerijom slika „Sava Šumanović“ u Šidu, na onlajn platformi pripremio i virtuelnu izložbu 12 reprezentativnih pejzažnih slika iz Šumanovićevog poznog opusa.

Dodatak toj izložbi biće video sa 30 slika, od kojih se mnoge nalaze u depou Galerije slika „Sava Šumanović“ u Šidu.

Sve sajamske manifestacije mogu se pratiti bez registracije i besplatne su.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar