Radovan Beli Marković Foto:Screenshot/Youtube/Šumadija na dlanu Radio-televizija Plana

Povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića, subota će u Lajkovcu biti Dan žalosti. Na zgradama javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač Opština Lajkovac, zastave će biti spuštene na pola koplja.

U obrazloženju odluke, koju je doneo predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, navodi se da je proslavljeni srpski pisac višedecenijskim plodnim stvaralaštvom i jedinstvenim proznim rečnikom dao poseban pečat ovoj varošici, u kojoj je proveo najveći deo života i u njoj stvarao, pišu Novosti.

Marković je prvi dobitnik Povelje za rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu Lajkovac u oblasti umetnosti i kulture, kao i za izuzetno vredna publikovana umetnička ostvarenja.

Radovan Beli Marković, jedan od najznačajnijih stvaralaca savremene srpske književnosti preminuo je iznenada u sredu uveče. Komemoracija povodom smrti biće održana sutra, 22. januara, u 11 časova, u velikoj sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ u Lajkovcu. Opelo i sahrana su u 13 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

Bonus video: Najčitaniji pisac modernog doba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar