Dijana Kiton i Al Paćino, scena iz filma Kum Foto:Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Gotovo je nemoguće zamisliti svet u kome Al Paćino nije igrao Majkla Korleonea u filmu "Kum" iz 1972. godine. Međutim, Dajan Kiton je otkrila da je malo falilo da ne dobije kultnu ulogu - sve dok se ona nije pojavila.

Kiton je govoreći o svom novom filmu „Mack & Rita“, evocirala uspomene na sam početak svoje filmske karijere i tom prilikom se prisetila kako je dobila ulogu u filmu „Kum“.

– Bila sam na audiciji za „Kuma“ iako taj roman nikada nisam pročitala i nisam znala ništa o tome. Stajala sam tamo kao i svaka druga žena. Nisam znala zbog čega sam dođavola bila tu, ali sam ulogu ipak dobila – prisetila se Kiton za Entertainment Tonight.

Kada je bila izabrana, producenti i reditelj Frensis Ford Kopola su još uvek tražili pravog glumca koji bi igrao Majkla Korleonea, nevoljnog naslednika kriminalne porodice Korleone koji bi bio srce celog filma.

Dijana Kiton i Al Paćino, scena iz filma Kum Foto:IFA Film / United Archives / Profimedia

– Niko nije želeo Al Paćina. Nisu želeli da on igra tu ulogu, a ja sam već bila izabrana. Stajala sam tamo i Paćino je došao. Igrali smo zajedno pred producentima, nakon čega su mu dali posao. Da li verujete u to? Nakon što je ranije bio na audiciji i nisu ga želeli – otkrila je glumica i dodala:

– Šta bi Kum bio bez Al Paćina? To je samo jedna od onih čudnih, neobičnih stvari u životu koje ću zauvek pamtiti.

Al Paćino i Dijana Kiton, scena iz filma Kum Foto:FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Sada, 40 godina kasnije, Kitonova snima novi film „Mack & Rita“ koji prati 30-godišnju spisateljicu i samoproglašenu domaćicu po imenu Mek (Elizabet Lejl), koja nevoljno pristaje da ode u Palm Springs na devojačko veče za svoju najbolju prijateljicu Karlu (Tejlor Pejdž). Međutim, kada stigne, Mek se magično transformiše u 70-godišnju tetka Ritu (koju glumi Kiton).

– Nema mnogo ovakvih ženskih filmova, srećna sam što možemo da snimimo jedan. Sjajno je biti deo toga – rekla je Dajan Kiton.

„Mack & Rita“ bi trebalo da se pojavi u bioskopima 12. avgusta.

Bonus video: De Nirova životna priča: Kako je postao omiljeni filmski mafijaš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare