Gost emisije "Probudi se" bio je Goran Šušljik, koji igra monaha Savu Nemanjića u novoj predstavi "U ime oca i sina - priča o Svetom Savi" čija je premijera zakazana za sutra u 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

„Sveti Sava nam je ostavio stub onoga što mi danas živimo. To je naš identitet. To je činio sa velikom upornošću i sa jednom ozbiljnom vizijom. Da njega nije bilo pitanje je da li bi ovaj narod postojao na ovaj način“, smatra Goran Šušljik.

Mi moramo, kako kaže naš poznati glumac, da se ponašamo u skladu sa njegovom vizijom.

„Ona je veoma konkretna. Sava jeste bio monah, ali je toliko toga svetovnog i duhovnog učinio, toliko toga je ostalo. Od toga koliko je zakon važan i koliko je jedinstvo važno“, kaže između ostalog Šušljik.

Predstava „U ime oca i sina – priča o Svetom Savi”, rađena je po tekstu Milovana Vitezovića, u adaptaciji Ivane Dimić i režiji Milana Karadžića.

Dramaturg Ivana Dimić, scenograf Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, kompozitor Irena Popović i Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor) potpisuju se kao umetnički tim novog pozorišnog dela u kom su uloge dodeljene Goranu Šušljiku, Miodragu Krstoviću, Borisu Pingoviću, Nebojši Kundačini, Vladanu Gajoviću, Zlatiji Ivanović, Suzani Petričević, Bojani Stefanović, Zoranu Ćosiću, Bojanu Krivokapiću, Gojku Baletiću i Darku Tomoviću.

Bonus video: Predstava „Radovan Treći“ posle više od 30 godina ponovo pred publikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare