Koncert Buč Kesidi na Tašmajdanu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Elektro rokenrol grupa “Buč Kesidi” održala je sinoć prvi put koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu pred nekoliko hiljada posetilaca.

Time su Luka Racić i Zoran Zarubica koji čine ovaj duo, zaokružili svoju regionalnu turneju „Skupi snagu“ na kojoj su gostovali širom Srbije i bivše Jugoslavije. Pre njih su nastupali muzičari i grupe sličnog senzibiliteta i žanra alternativne i elektro pop muzike, kao „Buč Kesidi“.

Prvo je na scenu izašao mladi kantautor Gipsi, jedan od favorita ove godine u Izboru za Pesmu Evrovizije, kao i hrvatska elektro atrakcija “Pocket Palma”. Najveću euforiju je izazvala Bojana Vunturišević, a publika je uživala u pesmama kao što su „Kese etikete“, „Daljine“ ili „Ljubav“, tako da su se svi ozbiljno zagrejali za glavnu tačku večeri – „Buč Kesidi’.

Koncert Buč Kesidi na Tašmajdanu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Posle instrumentalnog elektro uvoda Intro, usledila je prava „Euforija“ – hit sa njihovog drugog istoimenog albuma.

„Dobro veče, dobrodošli! Mi smo bend „Buč Kesidi“ iz Pančeva“, uobičajeno je Luka Racić (vokal, gitara) pozdravio publiku.

Odmah se nadovezao Zoran Zarubica (vokal, bubanj) – „Kako ste ljudi? Nadam se da ste uzbuđeni barem blizu koliko smo Luka i ja večeras“.

Na njihovoj set listi nizali su se hitovi gde kažu da ne vole „Laž“, vole da se nalaze kod „Kafe aparata“, ali vape kad zagusti „Trebaš mi“, i pitaju se „Draga?“. Pesme su spoj više žanrova – retro prizvuka disko i dens scene iz prošlog veka, alternativne struje, rokenrola i elektro pop muzike.

Tokom regionalne serije koncerata, na njihovim samostalnim i festivalskim koncertima širom regiona prisustvovalo je više desetina hiljada ljubitelja njihove muzike, tako su obišli i Arsenal Fest u Kragujevcu.

Koncert Buč Kesidi na Tašmajdanu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Prvi gost na sceni im je bila mlada muzičarka Zoi, koja je u sličnom stilu elektro muzike, sa primesama trepa. Ona je uz muzičku pratnju Luke i Zorana otpevala dve svoje numere – „Jasno mi je“ i „Đavoli“, te je ubrzo „projezdila“ scenom.

Posebna euforija je nastala tokom izvođenja numere „Tiho“ kada su skoro svi upalili mobilne telefone i time obasjali čitav stadion Tašmajdan.

„Buč Kesidi“ su priredili pravi „Uragan“ i onda se osvrnuli na još jedan hit singl „Curimo po asfaltu“ za predstojeći album.Na aktuelnoj turneji napunili su stadion “Šalata” u Zagrebu, SPENS u Novom Sadu.

Koncert Buč Kesidi na Tašmajdanu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Koncert na Tašmajdanu je trebalo da održe još 3. juna, međutim usled strašnih tragedija u maju koje su zadesile našu zemlju, rešili su da odlože koncert za 16. septembar.

Gostovao im je i pop pevač kantautor Vlado Georgiev sa svojom baladom „Lažljiva“. On je prisutnima poručio: „Buč Kesidi je moj novi omiljeni bend!“ i iznenada skinuo sa sebe jaknu i bacio u publiku.

Na samom kraju Luka i Zoran su odsvirali hitove „Nebitna (… Ne mogu da)“ i „Đuskanje ne pomaže“, čime su zaokružili puna dva sata velikog koncerta. Bisa nije bilo, ali su obojica sišli u publiku i dugo se grlili sa svojim fanovima uglavnom lepšeg pola uz vrisku devojaka.

Bonus video: Buč Kesidi: Koncert na Tašu nije mala stvar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar