Foto: FARRELL / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Slavna britanska pevačica Alison Moje diplomirala je u 62. godini na Univerzitetu Brajton.

Nekadašnja članica popularnog dua Yazoo stekla je u poznom dobu diplomu na brajtonskom univerzitetu, na odseku za Likovnu grafiku.

Moje, koja se početkom osamdesetih proslavila kao deo dvojca Yazoo, da bi se potom odvažila na solo karijeru, koju je obeležio hit „Is This Love?“, pohvalila se na društvenim mrežama zbog podviga i zahvalila profesorima Univerziteta Brajton. Uz fotku u „diplomskoj odori“ priznala je, doduše, da je podvig ostvarila pomalo kasno.

Alison Moje godinama unazad pričala je u intervjuima kako je likovna umetnost bila njena žudnja daleko pre pop muzike:

– Još kad sam imala 16 godina želela sam da se bavim grafikom, kao što je to radio moj otac, deda ali i pradeda. Ali, stalno sam se susretala s istim odbijanjem – ne, radnja je zatvorena; nema žena!

Alison Moje Foto: Mirrorpix / Splash / Profimedia

I juče je konačno ostvarila svoj san, što je podelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama:

– Baš sam danas završila taj proces diplomiranja… Ovog meseca sam napunila 62 godine i dobila prvu diplomu u životu. Rođena sam da pravim haos i posle ga čistim…

Alison Moje, koja je rođena u Eseksu, znana je po prepoznatljivom vokalu i hit singlovima „Invisible“, „Don`t Go“ ili „All Cried Out“, podseća BBC. Duo Yazoo činila je s Vinsom Klarkom koji je prethodno osnovao bend Dipeš mod. A posle raspada dua s Alison Moje, s kojom je objavio dva albuma, dobio Brit i Ajvor Novelo nagrade i postigao ogroman komercijalni uspeh, Klark je osnovao Erasure.

Prošle godine u Vindzoru kraljevska porodica darivala je Alison Moje titulom MBE, odnosno odlikovanjem člana uglednog Reda britanske imperije za doprinos muzici. Poslednji album „Other“ objavila je pre pet godina.

Bonus video: Exit u znaku hop-hopa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar