Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Glumica Izabela Roselini doći će 21. maja u Beograd povodom izvođenja njene autorske predstave "Darvinov osmeh" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, potvrdila je danas direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung.

Roselini će biti gošća Beogradskog festivala igre, a prihod njena predstave u JDP-u, koja se bavi životinjama i empatijom, ići će azilu za životinje, rekla je Jung na konferenciji za novinare.

– Ona dolazi sa idejom da podrži Beogradski festival igre i ono o čemu jedino sa njom možete pričati, a to su životinje – rekla je Jung.

Dolazak u Beograd glumice poznate po filmovima poput „Plavog somota“ (1986) i „Smrt joj pristaje“ (1992), je na preporuku njenog prijatelja baletskog igrača Mihaila Barišnjikova, koji „ima devet pasa u Njujorku, a Isabel čitavu farmu životinja“.

Jung je rekla da su se dogovorile da se podrže azili, kao jedno od bolnih tema našeg društva i njegovog odnosa prema životinjama.

– Roselini je napravila jednu predstavu u kojoj je sama, a tema su životinje i ljudska empatija. To je možda nešto što nam najviše fali u ovom vremenu – rekla je direktorka Beogradskog festivala igre.

Bonus video: Aja Jung 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar