Printscreen: Youtube/ RTV Delta

Na Svetski dan pozorišta, a u vreme pandemije i vanrednog stanja, Opera Srpskog narodnog pozorišta danas je Novosađanima “donosila” pozorište na kućne adrese.

– Odlučili smo da budemo volonteri makar na jedan dan. Dobili smo spisak naših najstarijih sugrađana koji ne smeju da napuštaju domove i kojima je pomoć najpotrebnija. Saznali smo šta im je od namirnica potrebno i pripremili im iznenađenje, jer je sa tim namirnicama ili lekovima na svaku adresu došao i jedan član orkestra ili hora Opere Srpskog narodnog pozorišta sa muzikom – objašnjava direktor Opere Aleksandar Stankov.

Starijim građanima dan su ulepšali violinistkinja Milena Spasić, njen kolega Bojan Glušica, kao i najmlađa članica orkestra SNP Snežana Tomičić.
– Bilo je baš dirljivo. Ljudi kojima sam svirala bili su veoma prijatni, žena se i rasplakala. Čak su nam rekli da su videli naš video „Bella ciao“ – priča Snežana.
– Cilj je bio izmamiti osmeh i pružiti podršku ljudima kada im je najpotrebnija. Za naše najstarije nije moguće ne pevati iz dubine duše i punog srca. Meni je bila čast! – dodala je Maja Andrić iz hora Opere, koja je sugrađanima pod prozorom pevala arije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram