gostovanje Narodno pozoriste Subotica Kus petlic predstava
Predstava Narodnog pozorišta iz Subotice Kus petlić Foto:Atila Kovač

Narodno pozorište Subotica na svim pozorišnim festivalima širom naše zemlje, ali i u inostranstvu, nastavlja sa uspesima. Tako je na 71. festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji je održan u Zrenjaninu, ovenčan sa šest nagrada.

Stručni žiri – dramski pisac Dejan Dukovski (predsednik), rediteljka Mia Knežević i Irena Tot, lutkarska glumica i rediteljka, Narodnom pozorištu Subotica dodelio je šest nagrada za predstavu „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića koji je proglašen za najboljeg reditelja. Minji Peković je dodeljena nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Dimitrije Dinić. Nagradu za najbolju epizodnu ulogu osvojio je Igor Greksa, za najbolju scenografkinju proglašena je Marija Kalabić, a priznanje za najbolji kostim dodeljena je Biljani Grgur.

Kus petlic
Iz predstave „Kus petlić“ Foto: Atila Kovač

Nakon ovog uspeha „Kus petlić“ će gostovati 19. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu i to u dva termina, zbog ogromnog interesovanja publike.

Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta iz Subotice, posle ovog uspeha rekao je da se po ko zna koji put oseća veoma ponosno zato što je na čelu jednog od najboljih teatara u Srbiji.

– Naše pozorište pokazuje, u svakom momentu i na svakom mestu ogromnu profesionalnost i požrtvovanost, bez obzira na kojoj se sceni nastupa, ili su u pitanju samo probe. Zato više nikog i ne čude tolika priznanja, koja se osvajaju na svakom pozorišnom festivalu. Koristim priliku da svim svojim kolegama čestitam na velikom uspehu koji su postigli u Zrenjaninu. O predstavi „Kus petlić“ nema potrebe više da govorimo, to je sada već naša kultna predstava koja osvaja srca gledalaca, što bi se reklo, na prvu loptu.

gostovanje Narodno pozoriste Subotica Kus petlic predstava
Predstava Narodnog pozorišta iz Subotice Kus petlić Foto:Atila Kovač

Inače, potpisani protokol o saradnji između Narodnog pozorišta iz Beograda i subotičkog Narodnog pozorišta daje svoje rezultate u punom sjaju. Najboje predstave ova dva pozorišta biće prikazane u

Subotici, odnosno u Beogradu, tako da će publika imati mogućnost da uživa u raznolikom i veoma kvalitetnom umetničkom sadržaju koji proizvode ove dve velike i veoma cenjene kuće kulture.

Predstava “Kus petlić“ je selektovana i na 46. festival „Dani satire Fadila Hadžića“ u Zagrebu.

Bonus video: Milan Nešković o predstavi „Vlast“ u nacionalnom teatru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar