Foto:E-Stock_aleksandar_nalbantjan; Goran Srdanov

Vlada Srbije smenila je na današnjoj sednici upravnicu Narodnog pozorišta Ivanu Vujović. Na mesto vršioca dužnosti upravnika imenovan je Svetislav Bule Goncić, potvrđeno je nezvanično portalu Nova.rs.

Rediteljka Ivana Vujić Kominac je postavljena na čelo Narodnog pozorišta odlukom Vlade Republike Srbije, 21. novembra 2018. godine.

Svetislav Bule Goncić rođen je u Kladovu 5. maja 1960. Glumom se bavi od najranijeg detinjstva. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti 2012 godine. Pored brojnih filmova i serija, ostvario je zapažene pozorišne uloge ne samo kao stalni član ansambla Ateljea 212, nego i na scenama drugih teatara. Ovaljao je dužnost predsednika Udruženja dramskih umetnika, bio je na čelu Pozorišta na Terazijama, a kao direktor formirao je Teatar Vuk. Krajem prošle godine imenovan je za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ivana Vujić je nedavno rekla da se ne bavi pričama o njenoj smeni i da su „finansije u potpunosti čiste“.

– Čujem te neke priče stalno da će da me skidaju. Dobro, to ništa nije strašno – rekla je Vujić Kominac na konferenciji za novinare povodom pisanja pojedinih medija da sindikati traže njenu smenu.

Ona je istakla da veoma poštuje ministarku Gojković „koja ima izuzetnu karijeru, izuzetni je ljubitelj pozorišta“, i odlično je poznaje iz Novog Sada, gde su se i viđale su se tokom Sterijinog pozorja.

Prema njenim rečima, u Narodnom pozorištu se o problemima priča otvoreno i sa predstavnicima sindikata juče je imala „konstruktivan i dobar sastanak“.

– A to da ljudi vole da govore…. Ta praksa skidanja… Pa (Branislav) Nušić je bio dve godine. Nušić nas je zadužio beskrajno. Ne razmišljam o tome što se priča, prezirem tabloidizaciju kulture – rekla je Vujić Kominac.

Naglasivši da na svom poslu upravnice Narodnog pozorišta ne traži ništa i daje sve, Vujić Kominac je dodala da „nije dovoljno voleti pozorište – morate mu služiti“.

Bonus video: Plasido Domingo na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare