Foto: Promo

Međunarodni bijenale umetničkog dečijeg izraza BUDI raspisao je konkurs za radove na temu "Male ludosti - velike mudrosti", koji će biti otvoren do 31. marta, saopštili su organizatori iz Kulturnog centra Pančeva i Udruženja građana BUDI.

Konkurs je otvoren za sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu od 5 do 15 godina, iz zemlje i inostranstva, u kategorijama vizuelne umetnosti, filma i pozorišta, književnosti i ekologije / inovacije / eksperimenta, precizira se u saopštenju.

Podnosilac prijave na Konkurs BUDI festivala, koji je dostupan na sajtu Kulturnog centra Pančeva, može učestvovati s više radova i u okviru različitih kategorija, a odabrani radovi od strane stručnog žirija biće uvršćeni u zvanični festivalski program.

Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom 9. po redu BUDI festivala, koji će biti održan od 15. maja do 15. juna u Pančevu.

Tema 9. BUDI festivala „Male ludosti – velike mudrosti“ inspirisana je najpoznatijim italijanskim lutkom na svetu – Pinokijem, jer se 2021. navršava 140 godina od njegovog „rođenja“.

Karlo Klodi, novinar, poslao je uredniku novina u Rimu nekoliko kratkih epizoda o životu drvenog lutka i njegovim malim ludostima. Po objavljivanju 1881. godine, avanture Pinokija su pridobile simpatije mališana i postigle veliki uspeh. Kasnije je ovaj lik pretočen i u filmove, crtane filmove i predstave, stripove, knjige, ilustracije…

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar