Buč Kesidi Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Grupa Buč Kesidi rasprodala je koncert koji će 27. maja održati na zagrebačkom stadionu Šalata, kapaciteta oko 6.000 hiljada posetilaca. Kao posebni gosti će im se pridružiti najpopularniji slovenački rok bend Joker Out.

Kad su u septembru 2021. rasprodali pet koncerata u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umetnosti, Buč Kesidi uspeli su da postignu nešto što nije mnogim izvođačima pre njih. S novim pesmama i novim albumom došao je i novi zagrebački izazov, piše „Ravno do dna“.

Stadion Šalata, najomiljeniji otvoreni koncertni prostor u Zagrebu, do sada su u svoje kalendare upisivali ili veliki regionalni izvođači ili strane zvezde kao što su Prophets Of Rage, Massive Attack, Placebo, Josipa Lisac, Slash, Duran Duran ili Skunk Anansie. U subotu 27. maja po prvi put će rasprodani stadion preuzeti daleko najmlađi hedlajneri, pančevački rok duo Buč Kesidi.

Nakon dva singla, „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“, Buč Kesidi će uskoro predstaviti i treći s nadolazećeg studijskog albuma. Video spot za, zasad neimenovanu pesmu grupa je snimila u Kumrovcu, a premijera je planirana za sredinu maja. Kraj meseca označiće i veliki koncerti u Novom Sadu i Zagrebu, dok je početak juna rezerviran za nastup na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Bonus video. Buč Kesidi – „Skupi snagu“ za kafanski rokenrol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar