Foo6t:printscreen/facebook/ministarstvo kulture i informianja

"Možemo da iskoristimo ovaj post, nije išao prošle nedelje..."

Ovako je Ministarstvo kulture i informisanja na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, prevashodno Fejsbuku, jutros „najavilo“ izložbu „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu“.

„Možemo da iskoristimo ovaj post, nije išao prošle nedelje“, stajalo je iznad „prigodnog“ teksta kojim se posetioci Fejsbuk naloga Ministarstva kulture pozivaju na izložbu u Kraljevu, uz podsećanje da će trajati do 15. novembra.

Pošto već postavku nisu najavili prošle nedelje, kada je trebalo, neko iz ministarstva je rešio da „nadoknadi propušteno“, zaboravivši usput da svoju opasku ostavi za privatnu konverzaciju, a ne zvaničan Fejsbuk nalog.

Dalje je u postu „normalno“ najavljena postavka „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, 1941-1945“ Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva i Vojnog muzeja, upotpunjena predmetima iz istorijske zbirke Narodnog muzeja Požarevac, otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu.

„Realizovana povodom obeležavanja 80 godina od masovnog streljanja talaca u Kraljevu u oktobru 1941. godine, kao čina odmazde nemačkog Vermahta, izložba se sastoji od velikog broja fotografija i dokumenata iz 30 fondova i zbirki koji se čuvaju u 13 institucija kulture iz 7 gradova Srbije i upotpunjena je sa 40 eksponata iz istorijske zbirke Narodnog muzeja u Požarevcu“, stoji u postu Ministarstva kulture.

Problematična rečenica s početka objave, koja je obišla društvene mreže, u međuvremenu je obrisana sa zvaničnog Fejsbuk naloga Ministarstva kulture…

Bonus video:

Intervju Haris Pašović

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare