Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svečani događaj u organizaciji Sarajevo film festivala održan je večeras u Galeriji N.EON u Beogradu, a posvećen je serijama koje se ove godine takmiče za nagradu Srce Sarajeva.

Prisustvovale su brojne zvanice iz sveta kulture i umetnosti među kojima su bili i Uliks Fehmiu sa Snežanom Bogdanović.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prisutni su bili i Pavle Mensur, Srdan Golubović, Miloš Timotijević.

Miloš Timotijević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Među brojnim glumcima bili su i Radivoje Bukvić, Dragan Mićanović i reditelj Miroslav Terzić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktor Sarajevo film festivala Jovan Marjanović je ovom prilikom istakao da svedočimo ekspanziji TV serija.

„Cela bivša Juga je krenula tim putem. Kvantitetom ali i kvalitetom približavamo se svetskim standardima. Sarajevo film festival je sa nagradom Srce Sarajeva i novinovanih 17 serija dostigao sam vrh i srećan sam što mogu da kažem da će profesionalci odlučivati o najboljima. Ulaskom struke dobijamo vibrantnu scenu koju je Sarajevo počeo prošle godine, a ove očekujte jos veći kvalitet i odjek. Želim da kvalitet uvek bude iznad kvantiteta i mislim da će to i pokazati nominovane serije“, naveo je Marjanović.

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Serije koje su nominovane za nagrade su: „Advokado“, „Besa 2“, „Blok 27“, „Crna svadba“, „Čudne ljubavi“, „Dolina rož“, „Kljun“, „Leninov park“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Močvara 2“, „Mrkomir I“, „Nečista krv“, „Područje bez signala“, „Složna braća“, „Ubice mog oca 5“, „Šutnja“ i „Vreme zla“.

Foto: Sarajevo film festival

Sarajevo Film Festival nagrade za serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticanju njihovog međunarodnog plasmana. Ove godine kategorije nagrada su proširene. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije.

U kategoriji dramskih serija, dodeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji komedija dodeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Ceremonija dodele nagrada Srce Sarajeva za TV serije biće održana na 28. Sarajevo Film Festivalu koji će biti održan od 12. do 19. augusta.

Bonus video: Bono Voks na Sarajevo Film Festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar