Rajka Grlića poznajem od studentskih dana, ja sam se družio dosta sa Karanovićem i Markovićem, i išao sam u Prag, kaže za Nova.rs glumac Branko Cvejić, koji je prisustvovao promociji knjige majke Rajka Grlića “Sjećanja i neobjavljene priče” u Dvorani kulturnog centra.

Branko Cvejić dodaje da mu je jako bitno što je poznavao Evu Grlić.

– Možda sam je video par puta, bio sam kod njih u kući… I kad se sad setim, nisam mogao da pretpostavim da je ta žena sve to… Ja sam tada znao samo nešto.

Cvejić dodaje da je u jednom periodu imao divno iskustvo i sa ocem Rajka Grlića, nekada poznatim filozofom Dankom Grlićem.

–  Viđali smo se jedanput mesečno u tadašnjem Klubu prosvetne zajednice. On je tu dolazio kad je držao predavanja u Beogradu i onda je nas okupljao. I to je bilo divno, pamtim te trenutke. Rajko je bio u Pragu, pa posle u Zagrebu, ali mi smo se redovno sa Dankom družili – priseća se glavni glumac serije “Grlom u jagode” za koju je scenario radio Rajko Grlić.

U Dvorani kulturnog centra, sinoć je održana promocija knjige Eve Grlić “Sjećanja i neobjavljenje priče” u izdanju MostArt Jugoslavija. U prepunoj sali govorili su njen sin i poznati reditelj Rajko Grlić, pisci Filip David i Ante Tomić, i izdavač Dragan Stojković.

Bonus video: Ante Tomić o Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare