Branka Katić dobila nagrada "Zoranov brk" Foto:Promo/Zoranradmilovic.rs

Drugog dana 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića” izvedena je predstava “Tramvaj zvani želja“, koju je po tekstu Tenesi Vilijamsa režirala Lenka Udovički.

Ovaj dramski komad su producirali Beogradsko dramsko pozorište, BELEF festival i Teatar „Ulises” iz Zagreba. Dramatizacija teksta je uradila Željka Udovičić Pleština.

Scena iz predstave Tramvaj zvani želja Foto:TANJUG/ BDP/ DRAGANA UDOVICIC

Ovaj komad, kao i drama Tenesija Vilijamsa, za koju je dobio Pulicerovu nagradu 1948. godine, problematizuje neka i danas vrlo važna pitanja kao što su alkoholizam, mentalna labilnost, položaj žena u društvu…Pitanja koja su skoro čitav vek kasnije jednako aktuelna i na koja još uvek nema preciznog odgovora.

Stručni žiri festivala u sastavu: dr Miroslav Radonjić (predsednik), Tanja Bošković i dr Duško Ljuština odlučio je da „Zoranov brk“ za najboljeg glumca u predstavi bude dodeljen Branki Кatić, koja je na okruglom stolu posle predstave kroz osmeh rekla:

„Eh! Ma nek mi izraste i pravi ako treba! Znači mi mnogo. Žao mi je što nije neka komedija u pitanju pa da smo vas nasmejali koliko nas je puta on u životu nasmejao. Nekako bi to bilo fer da tako dobijem „brk“. Presrećna sam i dirnuta. Ovo je moja prva pozorišna nagrada u životu tako da je poruka svim glumcima, kolegama: „Ne gubite nadu doći će i taj dan!.“

Branka Katić dobila nagrada „Zoranov brk“ Foto:Promo/Zoranradmilovic.rs

U predstavi „Tramvaj zvani želja“ igraju i Vanja Nenadić, Miloš Petrović, Trojpec, Marko Todorović,Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov, Bojana Stojković.

Večeras je na programu „Sportsko srce“ po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Milana Karadžića, u produkciji Zvezdara teatra.

***

Bonus video: Predstava „Tramvaj zvani želja“ Beogradskog dramskog pozorišta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar