Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijera humorističke predstave "Velika seoba arhivatora" sa glumcima i junacima iz TV serije "Državni posao" biće izvedena 6. oktobra u Velikoj sali Mts Dvorane u Beogradu.

Navedena premijera je već rasprodata, tako da je zakazan i drugi termin veče kasnije 7. oktobra na istoj pozornici, a večeras počinje i 11. sezona serije „Državni posao“.

Posle uspešnih predstava „Propast arhivatora“, „Uživo sa televizorom“ i „Velika reforma“, pred publikom je četvrti pozorišni komad sa omiljenim likovima iz čuvenog serijala u kome tri glavna lika tumače – Dejan Ćirjaković (Boškić), Dimitrije Banjac (Čvarkov) i Nikola Škorić (Torbica), ujedno i autori – scenaristi serije i svih predstava.

– Čini mi se da je ova predstava do sada najdinamičnija, veoma je brz tempo, nema pauze, ni stajanja. Publika će već proceniti da li nam je ovo do sada i najsmešnija predstava. Možda otvorimo i 8. oktobra treće izvođenje – istakao je Nikola Škorić kao čuveni Torbica.

Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Škorić je kazao da se interakcija sa publikom podrazumeva na izvođenjima i improvizacije u ovoj ekipi su dobrodošle.

– Iz dobre spremnosti može se najbolje improvizovati, a ako nam improvizacija nije dobra, ne dopire do publike, onda se vratimo izvornom tekstu koji nam je uvek dobar – naglasio je Nikola Škorić.

Režija je ponovo poverena Petru Jovanoviću, koji je imao sa ekipom barem 14 proba kao standard za spremanje ove vrste komada, a ova uigrana ekipa je svojim humorom obišla gotovo ceo svet, i dostigla je blizu 400 izvođenja sa tri prethodne predstave.

– Imali smo do sada dve pretpremijere, da eto malo odigramo pred publikom, osetimo njihove reakcije, i bilo je zaista sjajno. Uvek jedva čekamo Beograd, drago mi je da je prvo izvođenje već rasprodato. Svaki put kad igramo je drugačija atmosfera, zavisi kako nas ponese izvođenje – podelio je utiske Dejan Ćirjaković u ulozi Boškića.

Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako navode iz produkcije serijala i predstave, kancelarija je mesto gde se neprestano odvija sukob između starih i mladih, starosedelaca i dođoša, evropejaca i balkanaca.

– Velika je potražnja i dalje za „Državnim poslom“, što se može i bukvalno shvatiti na ovaj način kako sam izgovorio. Evo večeras nam počinje čak 11. sezona, dakle nema kraja – sa ponosom je rekao Ćirjaković.

Njihov treći kolega Dimitrije Banjac kao Čvarkov približio je sadržaj najnovije predstave „Velika seoba arhivatora“. Sada, na uobičajen humorističan način predstava se bavi problemom migracija u regionu.

– U novom pozorišnom komadu tri junaka su silom prilika izmešteni iz svog „prirodnog“ okruženja – kancelarije u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj gori. Tri junaka se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u kojoj su prinuđeni i da žive gde nema uslova za boravak tri osobe. Istovremeno oni ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju“. Situaciju dodatno komplikuje promena odnosa među likovima, ulaze u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko ostvaruje veća prava u borbi za osnovne egzistencijalne uslove – krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje… – najavio je Banjac.

Bonus video: O predstavi „Naš sin“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar