Foto: MPI04 / Capital pictures / Profimedia

Wu Tang Clan je novo ime koje će oduševiti masu ljudi koja će i ovog leta posetiti Exit i Novi Sad. S obzirom da se ove godine obeležava 50. rođendan hip hopa, kao žanra ali i kulture, ovaj jubilej će upriličiti velika žurku na Petrovaradinu.

Bogovi repa, kako još nazivaju legendarni Wu-Tang Clan predvodiće veliku proslavu 50 godina hip-hopa na EXIT festivalu. Univerzalno prihvaćeni kao jedna od najvećih rep grupa svih vremena, učiniće Petrovaradinsku tvrđavu jednim od svetskih centara u kojima će biti obeleženo pola veka neverovatne kulture, čiji zvuk već decenijama dominira planetom.

Kao novi veliki hedlajner festivala stiže bend koji je duboko promenio hip-hop igru, i to već debi izdanjem „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“, koji se smatra jednim od najuticajnih albuma ikada, i čijih će 30 godina takođe biti proslavljeno u Novom Sadu. Uz njih stiže i najjača regionalna hip-hop podrška izvođača iz više generacija, među kojima su Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox & Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa i niz drugih.

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević istakao je značaj Wu-Tang Clana i njihovog dolaska na Petrovaradinsku tvrđavu: „EXIT će biti jedno od glavnih mesta velike svetske proslave 50 godina hip-hopa, za čiju priliku smo osigurali zvezde zbog kojih će se ovog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi okupiti fanovi iz svih krajeva sveta! Osam albuma prodatih u preko 40 miliona primeraka, ulica u rodnom Njujorku, rasprodati stadioni, arene i glavne bine najvećih svetskih festivala, potvrđuju fenomen Wu-Tanga, čiji svaki član je rep zvezda za sebe“.

Bonus video: Konstrakta na EXIT-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar