Foto: Nenad Živanović/Promo

Pozorišni festival "Nušićevi dani" svečano je zatvoren u četvrtak, 26. maja kabaretskom predstavom Nušićev šou "Srećna familija", tradicionalno su dodeljene i nagrade u nekoliko kategorija, a priznanje za životno delo uručeno je Bogdanu Dikliću.

Po odluci žirija, najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je „Ana Karenjina“, Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, u režiji Dejana Projkovskog, dok je nagrada publike otišla u ruke ekipi predstave „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Ane Tomović.

Foto: Stefan Simonović/Promo

Nagradu „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu dobila je Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi „Rolerkoster“ Ateljea 212 u režiji Milice Kralj, a Nušićeva nagrada za životno delo svečano je uručena Bogdanu Dikliću.

Foto: Nenad Živanović/Promo

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava Nušićev šou „Srećna familija“ koja je pokupila velike simpatije publike.

Festival je ove godine tradicionalno održan 39. put, a publika u Smederevu imala je priliku da u toku glavnog takmičarskog programa pogleda neke od najznačajnijih pozorišnih ostvaranje prethodnih sezona, kao i bogat pretfestivalski i prateći program koji je bio namenjen kako odraslima, tako i najmlađim pozorišnim posetiocima, u cilju upoznavanja i sećanja na stvaralaštvo jednog od najvećih srpskih knjževnika.

Foto: Stefan Simonović/Promo

Bonus video: Premijera predstave Zaljubljeni Šekspir