Nada Blam, Branislav Lečić i Vladica Milosavljević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Milos Tesic/ATAImages/Zoran Lončarević

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu, objavio je imena članova žirija koji će odlučivati o nagradama.

To su glumici Nada Blam, predsednica, Branislav Lečić Leka i Vladica Milosavljević. Glumci konkurišu za osam nagrada – Gran pri “Naisa” za najbolje glumačko ostvarenje, “Car Konstantin” i “Carica Teodora” za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu.

U trci za priznanja su uloge ostvarene u 14 filmova – „Trag divljači” u režiji Nenada Pavlovića, „Ko živ, ko mrtav” Radeta Ćosića, „Usta puna zemlje” koji je režirao Mladomir Puriša Đorđević i „Da li ste videli ovu ženu” u režiji Dušana Zorića i Matije Gluščevića, „Manja” režisera Nikole Končarevića, „Svilen konac” Damira Romanova, „Sveta Petka – krst u pustinji” Hadži Aleksandra Đurovića, „Koma” Petra Jakonića, „Vera” Nedeljka Kovačića, kao i „Momak i devojke”, koji je režirao Ivica Vidanović, „Oluja” Miloša Radunovića, „Što se bore misli moje” u režiji Milorada Milinkovića, „Indigo kristal” Luke Mihailovića i „Ovuda će proći put“ Nine Ognjenović.

Na otvaranju festivala biće uručena nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo filmskoj divi Mirjani Karanović, koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Bonus video: Ekipa filma „Čuvari formule“ na Sarajevo film festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar