Dragan Bjelogrlić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ekipa najdugovečnije predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičijeg gnezda" otputovala je danas na eks-ju turneju tokom koje će gostovati u glavnim gradovima nekadašnje Jugoslavije.

„Let iznad kukavičjeg gnezda“ reditelja Žanka Tomića igra se na sceni Makedonskog nacionalnog teatra u Skoplju 4. i 5. oktobra, a kako je za Nova.rs pred put rekao Jug Radivojević, upravnik BDP, toliko je interesovanje bilo da je oboren sajt za onlajn kupovinu ulaznica:

– Karte su rasprodate su za jedan dan, što pokazuje koliko nas željno iščekuju.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Objasnio je i da je ovo prirodan niz onog što BDP radi tri godine unazad a to su Festivali RUTA (Regionalna unija teatara) i „Naši dani“. Zanimljivo je da na ovu turneju ansambl BDP-a putuje autobusom.

– Uspeli smo da napravimo timski duh i atmosferu bez kojih nema kvalitetnog stvaranja u teatru čime samo ojačavamo – istakao je Radivojević i dodao da će o ovom putovanju biti snimljen dokumentarni film.

Na put su krenuli glumci Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Milan Čučilović, Danijel Sič, Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov, Zoran Đorđević, Anja Alač i Nada Macanković.

Milica Zarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Kad jednu predstavu igrate toliko dugo, 17 godina i više od 200 puta, onda to postaje više od pozorišta, deo života. Uloga Mekmarfija je postala deo mene. Potpisujem da niko od nas nije mogao ni da pomisli da će toliko dugo da traje i da će postati kultna. Turneja po glavnim gradovima bivše Jugoslavije ujedno je i omaž onima koji su bili deo nje a više nisu sa nama – rekao je Dragan Bjelogrlić pred put u Skoplje.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nakon Skoplja, „Let iznad kukavičjeg gnezda“ gostuje u Ljubljani (MGL) 24. oktobra, a sutradan u Zagrebu (ZKM). U Podgorici (CNP) je na repertoaru 19. i 20. novembra, u Banjaluci (NPRS) 29. i 30. novembra. Turneja se završava u Sarajevu (NPS) 6. i 7. decembra.

Bonus video: Vesna Čipćić o ulogama i aktivizmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar