Vasil Hadžimanov i Bisera Veletanlić Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Marija Ćalić

Legendarna pevačica Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom održaće koncert 4. septembra u 20.30 časova čime otvara seriju muzičkih nastupa pod nazivom "Atrium Sessions" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Bisera će obradovati brojne obožavaoce nastupom na otvorenom u posebnom ambijentu u centru Beograda.

Bisera Veletanlić, zvezda velikih festivala bivše Jugoslavije, jedno je od najvećih imena domaće muzičke scene. Njen muzički stil mnogi opisuju kao mešavinu šansona, domaćih šlagera i džeza. Dobitnica je nagrade za životno delo Nišvila.

Bisera Veletanlić Foto:Promo

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su obeležile čitav jedan period u jugoslovenskoj muzici. Bila je aktivni učesnik, i redovno je odnosila prve nagrade stručnog žirija na festivalima „Opatija“, „Vaš šlager sezone“, „Beogradsko proleće“, „Zagrebfest“, „Split“, „MESAM“, a nastupala je i na domaćim izborima za Pesmu Evrovizije. Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom i drugim beogradskim autorima, a snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem.

Bonus video: Koncert Nemanje Radulovića u Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar