Massimo Savić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Porin za životno delo ove godine pripašće posthumno Massimu Saviću, umetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti, odlučio je Upravni odbor Porina.

„Porin za životno delo dodeljuje se onim umetnicima koji su svojim trudom, radom, uspesima i nagradama obeležili hrvatsku muziku, upisali se u istoriju i direktno doprineli kulturi. Dodeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvek u sećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, harizmu, talenat koji se retko rađa. Jedan od tih bio je i Massimo“, stoji u saopštenju u kojem je Upravni odbor Porina istakao da ove godine, nažalost posthumno, dodeljuje Porin za životno delo upravo njemu, umetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.

Broj muzičkih nagrada Porin koje je osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji najboljeg muškog vokalnog izvođenja, njih čak deset.

„Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba koju su kolege cenile i volele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka“, istakli su iz Upravnog odbora Porina.

Bonus video : Massimo Savić: Ljubav će biti gorivo budućnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar