George R. R. Martin Dzordz R R Martin
Džordž R R Martin Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Slavni pisac Džordž R. R. Martin nije se sinoć pojavio na premijeri "Kuća zmaja" u Los Anđelesu, nove HBO serije prikvela "Igre prestola". Autor i kreator fantastičnog sveta Vesterosa bio je pozitivan na Kovid-19 u danima nakon njegovog pojavljivanja na prezentaciji na Komik-konu u San Dijegu.

– Hteo sam da počnem danas tako što ću vam predstaviti Džordža R. R. Martina i reći vam kako je sjajno imati tako važnog čoveka na turneji sa nama – rekao je direktor za sadržaj HBO Kejsi Blojs, obraćajući se publici na premijeri, piše „Varajeti“.

– Nažalost, Džordž je dobio Kovid-19 na Komik-Konu, tako da nije ovde. Oseća se dobro, tako da nema razloga za brigu. Želeo sam da vam kažem kakvo je zadovoljstvo i koliko smo srećni što je arhitekta ovog sveta sa nama. Bio je fantastičan!

Prošle subote, Martin se direktno osvrnuo na temu Kovid-19 tokom Komik-Kon panela, rekavši da je bio oprezan i ostao društveno distanciran tokom pandemije. Martin je izjavio da je provodio dosta vremena u svom domu u Santa Feu.

Foto: Promo/HBO

Autor je takođe potvrdio da svoju pažnju usmerava na završetak rada na „Vetrovima zime“, dugoočekivanom, navodno pretposlednjem u njegovoj seriji romana „Igra prestola“.

– Možda ne znate, ali postoji ova knjiga koju pišem. Nisam želeo da posećujem set ili da radim bilo šta, dok ne završim i isporučim tu knjigu – rekao je Martin na Komik-konu.

Čuveni pisac je nedavno u intervjuu za „Indipendent“ izrazio uzbuđenje pred premijeru, rekavši da je „spreman na kocku“.

– Videćemo da li će „Kuća zmaja“ biti prihvaćena isto kao „Igra prestola“. Drugačiji su likovi, drugačije je vreme, drugačija priča, samo je svet isti. Ova profesija je profesija kockara. Ispričaš svoju priču, i tek onda vidiš da li će neko ustati i aplaudirati ili su pak kupili neko pokvareno voće kojim će te gađati. Ako je baš tako pokvareno moraš da bežiš u bekstejdž i kreneš da smišljaš novu priču. I to radim. Ja sam kazivač priča – zaključak je Džordža R Martina.

Rajan Kondal i Migel Sapočnik, koji su koizvršni producenti i saradnici u seriji „Kuća zmaja“ istakli su značaj Džordža R.R. Martina za njihov rad.

– „Kuća zmaja“ ne bi mogla da postoji bez prelepog dela i reči Džordža R. R. Martina. Neverovatno smo zahvalni što je bio dovoljno hrabar da svoj opus poveri meni kao piscu i Migelu kao reditelju – rekao je Kondal.

„Kuća zmaja“ će debitovati na HBO i HBO Max 22. avgusta.

Bonus video: Nikola Đuričko otkriva anegdote sa snimanja  serije „Stranger Things“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar