Podeli:
Biljana Srbljanović/Foto: N1

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović prisetila se danas u najnovijem postu na svom Fejsbuk profilu odlazaka na Bijenale u Veneciju sa vajarom Mrđanom Bajićem i podelila jedan podkast u kom njih dvoje pričaju o umetnosti.

“I dalje sam kilava da pišem, i opet je petak, a nema ‘Zadovoljstva u tekstu’.
Zato vas pozivam da slušate jedno specijalno izdanje Remarker Media ZUT-a, koje sam snimila sa Mrđanom Bajićem, kad smo se prošle godine vratili iz Venecije. Na Bijenale sam se godinama šlepovala baš uz njega, uveo me u svet svojih kolega umetnika i profesora likovnih umetnosti i to je postala tradicija, da idemo zajedno na veliko otvaranje, a da se ja pravim da nisam niko i ništa u tom, a i bilo kom drugom, svetu”, napisala je Biljana Srbljanović.

Mrđan Bajić i Biljana Srbljanović zajedno su radili na izradi spomenika Zoranu Đinđiću koji bi trebalo da bude postavljen na Studentskom trgu.

Srbljanović je u nedelju objavila da je pozitivna na koronavirus. Od tada na Fejsbuku redovno piše o bolesti, savetuje kako da se prepoznaju simptomi, odnosno da se zaštiti, takođe obraća se prijateljima i studentima.  

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram