Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Naredna turneja rok pevača Bonoa biće bez njegovog benda U2, i bez novog albuma kao povoda, a ticaće se promocije njegove memoarske knjige "Surrender: 40 Songs, One Story", koja će biti objavljena 1. novembra.

Svetski koncertni gigant Lajv nejšn i izdavačka kuća Pingvin Rendom haus najavili su da će 62-godišnji superstar posetiti 14 gradova u novembru.

Turneja će početi 2. novembra iz Bikon teatra na Menhetnu u SAD, a biće završena 28. novembra u Teatro koliseumu u Madridu u Španiji.

„Nedostaju mi pozornica i bliskost sa publikom U2“, saopštio je danas Bono. „Na ovim nastupima ima neke priče da otpevam i neke pesme da ispričam“, dodao je on.

U2 su osnovani krajem sedamdesetih godina u Irskoj, na talasu panka i postpanka. Privukli su pažnju prvim albumom „Boy“ (1980), prvi veliki uspeh ostvarili su sa trećim albumom „War“ (1983), a svetske megazvezde rokenrola postali su sa petim albumom „The Joshua Tree“ (1987) – na krilima čuvenog nastupa na Lajv ejdu (1985).

Bend je tokom ’80-tih i ’90-tih godina 20. veka i prve decenije 21. veka naređao ogroman broj hitova. Snimio je ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji „Songs of Experience“ (2017).

Bonus video: Cane o 40 godina karijere Partibrejkersa

Komentari

Svi komentari (0)