Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zvanični trejler dugoočekivanog nastavka naučnofantastičnog epskog filma "Dina" konačno je objavio Studio Warner Bros.

Drugi deo obožavaoci s nestrpljenjem iščekuju, a uloge tumače Timoti Šalame, Zendeja, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Ostin Batler, Florens Pju, Dejv Batista, Kristofer Voken, Stiven Mekinli Henderson, Lea Sejdu, Stelan Skarsgard, Šarlota Rempling, Havijer Badem i drugi.

Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Filmska adaptacija romana „Dina“ Frenka Herberta, u režiji Denija Vilneva, oduševila je kritiku i publiku i zaradila preko 400 miliona dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta.

Ostvarenje je imalo deset nominacija za Oskara, a osvojilo je šest – za najbolju filmsku fotografiju, montažu, muziku, vizuelne efekte, scenografiju i zvuk.

Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U prvom delu sage iz 2021. godine, junak priče Pol Atreid (Timoti Šalame) se s porodicom preselio na Arakis, najopasniju i najpeščaniju planetu univerzuma, gde je njihov klan trebalo da preuzme vlast. Tamo nije naišao na doček kakav je očekivao i bio je žrtva velike zavere plemićke porodice Harkonen, prethodnih vlastodržaca na planeti. Njegov otac, vojvoda Leto Atreid (Oskar Ajzak), nije preživeo ovaj sukob, dok su on i njegova majka Lejdi Džesika (Rebeka Ferguson) jedva sačuvali žive glave.

Drugi deo je sniman u Abu Dabiju, Budimpešti, Italiji i Jordanu.

Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U sinopsisu nastavka najavaljuje se da će film istražiti mitsko putovanje Pola Atreida, koji se udružio sa Čani i Slobodnjacima, dok se sveti zaverenicima koji su mu uništili porodicu. Suočavajući se sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, u misiji je da spreči užasnu budućnost koju samo on može da predvidi.

Foto: Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Posebnu pažnju u trejleru i fotografijama koje su objavljene ranije privukao je Ostin Batler koji je apsolutno neprepoznatljiv u svojoj ulozi. Na videu se može videti Pol Atreid (Šalame) kako pokušava da jaše peščanog crva.

Fanovi su pozitivno odgovorili na trejler, uz komentare „ovo će biti epsko ludilo“.

Film u svetske bioskope stiže 3. novembra.

Bonus video: 25 godina posle premijere – Film Titanik u novom ruhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar