Dejan Papić i Jug Radivojević Foto: Dragana Udovičić/Beogradsko dramsko pozorište

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Jug Radivojević i vlasnik Izdavačke kuće Laguna Dejan Papić potpisali su Ugovor o strateškoj saradnji, koja je konkretno vezana za produkciju predstave „Idiot“ Fjodora Dostojevskog, čiju dramatizaciju potpisuje Vladimir Tabašević, a režiju Ivica Buljan. Premijera je zakazana za 30. decembar.

Podsetivši da su na repertoaru BDP-a predstave „Кad su cvetale tikve“ Dragoslava Mihailovića i „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića, rađene po romanima čiji je izdavač Laguna, Jug Radivojević je istakao da će kruna saradnje biti „Idiot“, koji je pre izvesnog vremena izašao u novom izdanju Lagune.

Dejan Papić i Jug Radivojević Foto: Dragana Udovičić/Beogradsko dramsko pozorište

„Nastavljamo sa idejom da najbolji idu uz najbolje. Očekujemo da ćemo ostvariti vezu između članova Кluba čitalaca Lagune i naših posetilaca, da će pozorišna publika čitati, a Lagunina gledati naše predstave“, naveo je Radivojević zahvalivši se Dejanu Papiću na spremnosti da investira u zajednički projekat.

Vlasnik Izdavačke kuće Laguna je rekao da mu je „čast što su dobili poziv da se uključe u jedan ovakav projekat.

“Saradnje je svakako bilo i pre, mada se odvijala prirodno i sama po sebi, ali od sada to će biti malo više struktuirano, sa mnogo više rezultata. Beogradsko dramsko i Laguna su na istoj misiji širenja kulture. Mislim da i jedni i drugi to uspešno radimo i bez neke pomoći sa strane zapravo pokazujemo da sopstvenim snagama može mnogo toga da se uradi i izvede ukoliko imate kvalitet koji možete da ponudite i koji može da privuče čitaoce ili pozorišnu publiku“, istakao je Dejan Papić.

Bonus video: Slobodan Boda Ninković – Beogradsko dramsko pozorište je bolje od Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar