Foto: Promo

Milan Kulić iz Beograda pobednik je konkursa za izradu skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi, (1961 - 1999), pioniru elektronske muzike u ovom delu Evrope i Latinskoj Americi, saopšteno je danas iz Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Konkurs za idejno vajarsko-arhitektonsko rešenje skulpture izgleda je raspisan u saradnji sa Fondacijom „Mitar Subotić Suba“, a ona će biti postavljena na „Subinom platou“, na ulazu u Limanski park.

Pobedničko rešenje biće prva skulptura posvećena jednom od začetnika elektronske muzike, po čemu se, kako je navedeno, Novi Sad ističe u regionu i Evropi.

Na taj način, kako je ukazano, biće upotpunjen umetnički prostor na „Subinom platou“, na kojem je, od ove godine postavljena prva galerija na otvorenom u Novom Sadu.

Mitar Subotić Suba bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope i u Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, špice za Radio Novi Sad.

Bonus video: 24 minuta Muzička gošća Dina Jashari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare