Foto:Lejla Trhulj

Međunarodni sastav "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" sinoć je pred velikim brojem posetilaca održao koncert na pozornici Botaničke bašte "Jevremovac" u Beogradu.

Nastup je održan u sklopu muzičkog ciklusa „Garden Sessions“.

Nakon odsviranog uvoda, kontrabasista Ivan Kovačević se obratio publici:

– Dobro veče, dragi ljudi, divno je videti vas u ovako ogromnom broju i mnogo nam znači kada možemo da kažemo da je koncert u glavnom gradu ponovo bio rasprodat. Ovo evropsko putovanje počinjemo sa pesmom za koju nam je potreban glas anđela – rekao je muzičar i začuli su se prvi taktovi pesme „Marijo deli bela kumrijo“.

Foto:Marko Djukic

Pevačica Margherita Abita popela se tada na pozornicu uz reči „Drago mi je da se ponovo vidimo, mnogo smo srećni što možemo ponovo za vas da sviramo.“

Tako je sinoćni koncert zvanično i počeo, a zatim su se nizale pesme „More Sokol Pie“, „Tisom tiše“, „Od Ebra do Dunava“, pa bi na bis uz horsko pevanje publike izveli pesmu „Još ne sviće rujna zora“.

Foto:Marko Djukic

Etno džez atrakcija „Barcelona Gipsy balKan Orchestra“ dolazi u Srbiju u okviru proslave 10 godina postojanja. Ivan je tokom koncerta najavio i proslavu jubileja: „Ova godina je veoma važna za nas jer za tri dana punimo tačno 10 godina i odatle ovi podočnjaci“.

Ovaj međunarodni sastav prvi put na turneji predstavlja svoj autorski materijal – instrumentalni i vokalni, i to u triptihu koncerata – u Beogradu sinoć, onda na Svetski dan muzike 21. juna u Kragujevcu u Zastavinoj Bašti i u Nišu 22. juna u Banovini.

Bonus video: Koncert Radeta Šerbedžije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar