Kadar iz filma "Zviždači", Foto: Promo/MCF

Festivalski hitovi "Portret dame u vatri" i "Zviždači", muzički dokumentarac "Lijam Galager: Kao što je bilo" i domaći film "Ederlezi rajzing" samo su neka od ostvarenja na repertoaru prvog onlajn bioskopa koji počinje sa radom 11. aprila, na istoj lokaciji gde se trenutno odvija festival Moj OFF.

Od subote, 11. aprila, na sajtu Moj OFF biće otvoren prvi Onlajn kućni bioskop koji će raditi tokom cele godine.

U prvoj sedmici, osim svih filmova koji su bili na programu Onlajn filmskog festivala Moj OFF, biće upriličene i svetska onlajn premijera dokumentarnog filma „Lijam Galager: Kao što je bilo“ o slavnom frontmenu grupe „Oasis“, regionalna onlajn premijera rumunskog filma „Zviždači“ Korneliuja Porumbouja, nominovanog za Zlatnu palmu u Kanu, i projekcija naučno-fantastičnog srpskog filma „Ederlezi Rising“ sa Sebastijanom Kavacom i Stojom, u režiji Lazara Bodrože (koji svoj drugi film treba da snimi sa Megan Foks, u Srbiji).

Iz distributerske kuće „Megakom“, koja je pokrenula ovu platformu u saradnji sa Kombank dvoranom i bioskopima CineGrand i Vilin Grad, posebno ističu francusko ostvarenje „Portret dame u vatri“ Selin Sjame, nagrađen za scenario u Kanu, „film o kome cela Evropa priča, a koji je kod nas imao samo jedno festivalsko prikazivanje“. To je priča o slikarki s kraja 18. veka koja dobija zadatak da oslika bračni portret mlade žene, u koju se zaljubljuje.

 

Jednom nedeljno repertoar će osvežiti i jedan do dva nova dečja filma. U prvoj sedmici rada platforme gledaoci će moći da preuzmu naslove sa poslednja dva dečija festivala KIDS FEST – sinhronizovani film „Ailovo putovanje“, o opstanku malog divljeg jelena u srcu Laponije, i „Espen u svetu planinskog kralja“ o siromašnom momku koji, zajedno sa svojom braćom, biva uvučen u opasnu zagonetku.

Svaki film sa repertoara moći će da se preuzme na period od 24h po ceni od 109 dinara, a tokom trajanja kućne izolacije ponedeljkom i četvrtkom po jedan naslov biće besplatan.

Za početak, to će biti „Sinonimi“ izraelskog reditelja Nadava Lapida, nagrađen Zlatnim medvedom za najboli film u Berlinu 2019. o momku iz Izraela koji odlazi u Pariz ne bi li pobegao od svoje nacionalnosti, uzdajući se samo u pomoć svog vernog hebrejko-francuskog rečnika, i mađarski film „Suton“ Lasla Nemeša, o mladoj ženi u Budimpešti pred I svetski rat.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram