Ana Petrović, Stripoterapija
Foto: Privatna arhiva/Promo

Ana Petrović, autorka knjige „Stripoterapija“, u izdanju Kreativnog centra, dobitnica je ovogodišnje Nagrade “Dušan Radović”.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu – Miloš Radović, predsednik i članovi: profesor dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Foto: Promo

U užem izboru za ovu prestižnu nagradu su bili i naslovi: “Mika” Jelene Angelovski (Službeni glasnik), “Pisma iz Verzuniuma” autora Stevana Miloševića (Pčelica), “Novčić sudbine” Ivane Nešić (Kreativni centar) i “Bio jednom jedan strah” Jovice Tišme (Laguna).

Ana Petrović je je diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012, gde je završila i master studije na modulu primenjena grafika, atelje grafika i knjiga. Sarađuje sa brojnim izdavačkim kućama, kao što su Kreativni centar, Odiseja, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”… Ilustrovala je preko trideset knjiga. Pored „Stripoterapije“, koju je osmisila i ilustrovala, autorka je i stripa „Toni Zec“.

Ana Petrović, Stripoterapija
Foto: Privatna arhiva/Promo

Svečana dodela nagrade biće održana u sredu, 8. februara od 12 časova u Biblioteci grada Beograda, ustanovi kulture koja je i osnivač ove književne nagrade stvaralaštva za decu.

Grad Beograd i Biblioteka grada Beograda ustanovili su 2021. Nagradu „Dušan Radović“ koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: skulpture, koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Prethodni, ujedno i prvi dobitnik ove nagrade je pisac Dejan Aleksić za svoju knjigu “Malo, malo pa slon” (Udruženje “Imam ideju”, 2021).

Bonus video: Ljubivoje Ršumović – Sve što napišem i dalje prvo pročita Duško Radović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar