Gorica Popović, predstava Slavna Florens, Atelje 212 Foto:arhiva Atelje 212

Predstava "Slavna Florens“ po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, u režiji Đurđe Tešić imaće jubilarno 150. izvođenje 9. juna u 19.30 u Ateljeu 212, saopštili su iz ovog teatra.

U komediji o „najgoroj pevačici na svetu“ igraju Gorica Popović u naslovnoj ulozi Florens Dženkins, zatim Tamara Dragičević i Ivan Mihailović.

Ivan Mihailović i Tamara Dragičević, predstava Slavna Florens, Atelje 212. Foto:arhiva Atelje 212

Komad je nastao na osnovu istinite priče o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umela da peva. Stoga je svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru.

Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.

Komad “Slavna Florens“ prati njen život u trenutku kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu, ističe se u saopštenju Ateljea 212 gde je premijeru održana 3. aprila 2014. godine na sceni “Petar Kralj”.

Predstava Slavna Florens, Atelje 212. Foto: arhiva Atelje 212

Predstava o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta. Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit (Gloius), prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bila nominovana za prestižnu „Lorens Olivije” nagradu kao najbolja nova komedija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar