Artan Lili Foto: Ivana Čutura/Promo

Beogradski sastav “Artan Lili” prvi put u karijeri održaće koncert u Kombank dvorani u Beogradu. Bend će na nastupu 6. novembra ( 20,00) promovisati reizdanje debi albuma "Artan Lili" i drugi album "New Deal".

Artan Lili nastupaju u nekadašnjem Domu sindikata u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long play „Pod maskama“.

“Četvorku koju čine Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara) u Kombank dvorani očekuje koncert u neobičnim uslovima koje diktira život u Kovid-19 zaraženom svetu”, ističu organizatori.

 

„Izuzetno je zadovoljstvo nastupiti prvi put u jednom od najboljih i zasigurno legendarnih koncertnih prostora kakav je Kombank dvorana. Publika Artan Lilija svakako zaslužuje jednu ovakvu, adekvatnu beogradsku koncertnu promociju reizdanja prva dva albuma, i može da očekuje celovečernji the best of Artana, hitove koje svi dobro znaju, ali i one nove pesme sa trećeg albuma koje publika na koncertima tek upoznaje“, poručuju Artan Lili.

Beogradski bend prvi je ustalio običaj objavljivanja niza singlova, kao što su regionalni hitovi „Ako stanemo tu“, „Nije svejedno“, „Srce“, „Ono što te neće“ ili „Ispod kože“ ili „D.E.P.R.A“ (prva nagrada Milan Mladenović 2019.), koje će potom objediniti u formi albuma „Artan Lili“ (2015) i „New Deal“ (2018), oba reizdana za Croatia Records i PGP-RTS, a nedavno je stigao i aktuelni „III“ (2020).

Ovakav pristup niko nije uradio pre Artan Lili, koji svoju inovaciju opisiju kao „osavremenje zastarelog vida izdavanja albuma“, ističu u najavi koncerta iz promoterske kuće Long play.

„Veoma je važno shvatiti da se kulturni događaji moraju održavati u ovako teškom vremenu, onako kako se to može raditi.

Kao grupa koja je u nemogućim uslovima u prethodnih par meseci održala veliki broj koncerata, imali smo priliku da se uverimo koliko publici znače naši nastupi. Svesni smo odgovornosti prema toj publici i kulturnoj sceni uopšte, i mogu samo da kažem da će to biti jedna prava koncertna poslastica za one najbrže, jer je broj ulaznica ograničen“, naglašava Bojan Slačala.

Ulaznice za koncert 6. novembra koštaju 1.200, 1.500 i 1.800 dinara preko mreže Tickets.rs i na blagajni Kombank dvorane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare