Foto: ARLEMM/Promo

U Arilju je danas u digitalnom formatu počeo edukativni program manifestacije ARLEMM 2020 u kome će učestovati više od stotinu dece iz svih delova Srbije i dijaspore.

Pod stručnim vođenjem istaknutih profesora, polaznici će svakodnevno tokom narednih sedam dana usavršavati znanja i veštine iz ekologije, slikarstva, vajarstva, kreativnog pisanja i umetnosti improvizacije u klasičnoj i džez muzici.

Individualnu digitalnu nastavu vodiće istaknuti pedagozi violine, flaute, klavira i violončela, među kojima su Milutin Mladenović, Natalija Mladenović, Marina Nenadović, Milica i Dragutin Mladenović.
– Deca iz Arilja, koja mogu da učestvuju u radionicama putem interneta, na poklon će dobiti kućice za ptice, sadnice stabala i materijale za slikarske radionice, kako bi što kreativnije proveli leto. Radionice će voditi ekolog Zoran Raković, kantautorka Katarina Pejak, pesnik Petar Matović i akademski slikar Aleksandar Mitrović – navode organizatori.

ARLEMM je zvanično počeo 14. jula koncertima na Cvetnom trgu u Beogradu i otvaranjem interaktivne multimedijalne izložbe „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta.

Manifestacija ARLEMM se već 11 godina realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar