Foto:Zoran Lončarević

Za razliku od svog kolege Miljenka Jergovića koji se oglasio danas na Fejsbuku, pisac i novinar Ante Tomić surovo je iskritikovao Novaka Đokovića.

Ante Tomić je u svom tekstu u „Jutarnjem listu“ između ostalog napisao da se Srbija kada su u pitanju vakcine pripremila neočekivano dobro i da je imala široku ponudu, ali i da je imala veliki broj umrlih, pogotovo u periodu kada vakcine još nisu bile dostupne. Takođe,  dodao je, veliki broj umrlih je bio nevakcinisan. Međutim, po Tomiću, Đoković sve to vreme nije primetio šta se događa.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„On je sve ignorisao. Bio nepopustljivo ohol čak i kad su vakcinisanjem uslovljavali nastup na njemu najvažnijem turniru, Australian Openu. Debilno se ku**io, u najboljoj tradiciji balkanskog debilnog ku**enja, misleći kako će australijske vlasti, koje se nisu ustezale u nekoliko navrata zaključati stotine miliona svojih građana, samo zbog njega velikodušno raskriliti vrata. Naposljetku je ostao s druge strane aerodromskog šaltera, frustriran i ljut, još uvijek ne kontajući što ga je snašlo“, smatra Tomić.

„Bili smo strašno nesretni dok smo gledali finale US Opena u septembru prošle godine, kad je izgubio od Medvedeva i propustio senzacionalno završiti sezonu, slaviti u sva četiri velika turnira u jednoj godini, prvi nakon Roda Lavera 1969. Bolno nam je tada bilo svjedočiti njegovom porazu. Ovaj sad, s druge strane, puno nas manje pogađa. Ovu je nogu u guzicu Novak Đoković pošteno zaslužio“, zaključuje Tomić.

Bonus video: Konferencija za novinare porodice Đoković

Komentari

Svi komentari (40)