Najava koncerta ansambla Libercuatro
Foto: Promo

Koncertni projekat ‘’Astor Piazzolla - prvih sto godina” u izvodjenju Libercuatro tango ansambla biće izveden u velikoj sali Doma kulture Studentski grad 6.decembra u 20 časova.

Projekat je osmišljen sa idejom da se obeleži 100 godina od rođenja Astora Piazzolle. Pored njegovih dela ansambl Libercuatro će izvesti dela Cobiana, Lopez Vidala, Rovire, Moresa, Lombarda i Juliana Peralte.

Ansamblu će se pridružiti i plesni par Mirjana Savić i Miloš Miloradović. Libercuatro tango ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Srbiji i regionu.

Idejni tvorac, autorka muzičkih aranzmana i umetnički direktor tango ansambla „Libercuatro“ je pijanistkinja Ksenija Ristić. Cilj ansambla „Libercuatro“ je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa.Članovi ansambla Libercuatro su članovi Udruzenja muzičkih umetnika Srbije (UMUS).

Libercuatro nastupa u sastavu: Ksenija Ristić klavir, Nataša Radovanović sopran, Martina Dimić Radovanović violina, Branko Džinović bandoneon i Boban Stošić kontrabas.

Bonus video: Alessandro Egger: Kako sam postao deo filma „House of Gucci“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar