Foto:promo

U novi 42. godišnjak "American Illustration", koji je okupio najbolje ilustracije na planeti u protekloj 2023, po odluci renomiranog žirija svetskih stručnjaka iz ove oblasti, ušla su i dva plakata Mirka Ilića.

Jedan jeste plakat za predstavu „Čudo u Šarganu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a drugi onaj koji je Ilić radio za 11. Festival „Miroslav Krleža“ u Zagrebu, saopštili su iz JDP-a.

Foto:promo

Ilić je radio dizajn za plakat komada „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, koji je u režiji pokojnog Jagoša Markovića, premijerno izveden početkom aprila 2022. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U predstavi igraju Anita Mančić, Sanja Marković, Nenad Jezdić, Boris Isaković, Nebojša Dugalić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić.

Samo nekoliko meseci nakon premijere na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu predstava „Čudo u Šarganu“ osvojila je pet priznanja.

I danas se izvodi pred punom Velikom scenom JDP-a.

Foto:promo

A drugi jeste za plakat manifestacije, održane 2022. u Hrvatskoj, a Festival Miroslav Krleža posvećen je našem najvećem piscu i održava se svake godine u julu.

Bonus video: Bolest mladosti u JDP-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar