Alek Boldvin Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Američki glumac Alek Boldvin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je ispaljen pravi metak i ubijena direktorka fotografije Halina Hačins tokom snimanja filma "Rust".

Boldvin je za Ej-Bi-Si njuz, u intervjuu čiji je deo emitovan danas, rekao da „nema pojma“ kako se bojeva municija našla na setu filma „Rust“ i da on „nije povukao obarač“ na oružju iz kojeg je jedna osoba ubijena, a druga ranjena, prenosi Rojters.

“Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao obarač. Nikad“, rekao je Boldvin u intervjuu koji će u celosti biti emitovan sutra.

Snimateljka Halina Hačins je ubijena, a reditelj Džoel Souza je ranjen u, kako je Boldvin ranije izjavio, tragičnoj nesreći 21. oktobra, na setu vestern filma koji se snimao u blizini Santa Fea u Novom Meksiku.

Boldvin, koji je glavna zvezda, a takođe i producent ovog filma, „prošao je do detalja dešavanja na snimanju tog dana“, kaže Džordž Stefanopulos koji je vodio razgovor sa glumcem u emisiji Ej-Bi-Si „Dobro jutro Amerika“.

„Kao što možete da pretpostavite, on je slomljen, ali je takođe bio veoma iskren, bio je veoma predusretljiv. Odgovorio je na svako pitanje“, rekao je Stefanopulos.

Dva člana filmske ekipe podnela su tužbe protiv Boldvina, producenata i drugih odgovornih za nesavesno ponašanje i kršenje bezbednosnih protokola tokom snimanja filma, a vlasti u Santa Feu i dalje vode istragu i do sada nisu podnele krivičnu prijavu.

Bonus video – Petar Vasiljević Čanča i Slaviša Ivanović: Kriv je onaj ko je Boldvinu dao oružje u ruke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar