Foto: Grad-teatar Budva

Izvođenjem predstave “Aladinova čarobna lampa“, koju je po tekstu Nikolasa Stjuarta Greja adaptirao Igor Bojović, a režirao Milan Karadžić, sinoć je na Sceni između crkava u Starom gradu u Budvi, nastavljen dramski program 37. Festivala Grada teatra.

Reditelj je, govoreći o predstavi, rekao da je “Aladin” velika svetska bajka, koja je igrana mnogo i često u svim pozorištima, a da su njemu za ovu verziju inspiracija bile Stara Podgorica, Sahat-kula i sećanja.

Foto: Grad-teatar Budva

Glumci Gradskog pozorišta iz Podgorice oživeli su prepoznatljive likove kroz impresivne scene, bogate kostime i pažljivo osmišljenu scenografiju. Publika je bila prebačena u tajanstveni Orijent, gde je Aladin, hrabri mladić iz siromašnog kvarta, otkrio čarobnu lampu koja ispunjava tri želje. U naslovnoj ulozi istakao se Lazar Đurđević, čija je interpretacija lika donela energiju i šarm na pozornicu, navodi se u saopštenju.

– Ja sam stvarno iznenađen kako su lepe reakcije bile na kraju, ne zato što nismo imali dobre ranije već nisam znao kako će ljudi biti raspoloženi zbog ove vrućine. Međutim, baš su se pojavili u velikom broju, odlično su reagovali i jako mi je drago zbog toga – kazao je Đurđević i istakao da je mnogo lepše igrati predstavu na otvorenom pored mora:

– Ovaj ambijent se jako lepo uklopio. Dok smo igrali predstavu jako smo se zabavljali, bilo je mnogo duhovitih fora i stvari koje su nastajale tokom improvizacija. Aladin kog sam ja gradio nije bio klasičan, nismo išli na prvu loptu iako smo gledali mnogo verzija ove bajke tokom života.

Foto: Grad-teatar Budva

Aladinovu izabranicu, princezu Bedr-el-Badur tumači Lara Dragović koja je dodala da publika uvek dobro reaguje na predstavu.

– Igrali smo je u Pljevljima, Nikšiću i sada u Budvi. Meni je bilo veliko zadovoljstvo što sam na kastingu dobila ovu ulogu. Mislim da ne postoji devojčica koja nije sanjala da bude poput princeze Bedr-al-Badur, poznatije kao Džasmin. Reč je o razmaženoj princezi koja kroz ljubav sazrev.

Scenografiju za predstavu potpisuje Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, muziku Leo Đokaj, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević. U predstavi pored Đurđevića i Dragović igraju: Omar Bajramspahić, Miloš Pejović, Maja Šarenac, Vukan Pejović, Stefan Vuković, Marija Đurić i Davor Dragojević.

Bonus video: Jasminka Petrović – Dok pišem obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar