Milan Lane Gutović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Monodrama Milana Laneta Gutovića "Ukrađena ličnost" biće izvedena 16. januara na sceni Akademije 28, i to će ujedno biti i prva predstava na repertoaru ovog teatra u novoj godini, saopšteno je iz ove institucije.

U ovoj monodrami Gutović se kroz priču svog junaka sa „spretnošću i duhom seoske bitange“, potura po Evropskoj Uniji kao kandidat za predsednika, podseća se u saopštenju Akademije 28.

Predstava „Ukrađena ličnost“ je prikaz moralne slike praktične, prilagodljive osobe, kojoj je sve dozvoljeno isključivo zarad postizanja ličnog cilja… Tekstove koje poznati glumac govori na sceni, sakupio je i obradio oslanjajući se na komad Milenka Vučetića „Barabe“.

U komadu on traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. A na kraju predstave poručuje da su nama svima „ukrađene“ ličnosti.

Gostujući prošle godine na Nova S Gutović je govoreći o ovom komadu precizirao da je krađa ličnosti „manir ovog veka“ i dodao:

– Ne samo da se krade ličnost drugog čoveka, iza koga se zaklanjaš, dok ne stekneš svoju ličnost, nego se ne pristaje ni na fizički izgled. Te operacije, dodavanje, oduzimanje… Tako da se i tu predstavljaš kao neko drugi – istakao je glumac.

Inače, Lane Gutović u Akademiji 28 već 18 godina igra sa Nelom Mihailović duodramu „Dogodine u isto vreme“, a „vreme“ za ovaj komad u 2021. jeste 24. januar, kada je zakazano njeno izvođenje.

„Obično veče“ Milana Laneta Gutovića na programu je na samom kraju meseca, 30. januara, tako da će ceo mesec u ovom beogradskom teatru biti u znaku ovog glumca, navodi se u saopštenju Akademije 28.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare