Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo i Aja Jung, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

„Lako je kad nemaš program da odustaneš od festivala…“, napisala je direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung na društvenim mrežama najavljujući time da će 17. izdanje prestižne manifestacije biti održano.

„Lako je kad nemaš program da odustaneš od festivala…Ali kad Olivije Diboa kaže da će peške stići do Beograda kako bi 26. septembra nastupio pred beogradskom publikom…onda nema nazad. Hvala svim sponzorima i našoj publici na strpljenju i podršci #nemaodustajanja“, stoji u objavi Aje Jung.

Foto: printscreen/instagram@AjaJung

Ona je danas najavila da će 27. avgusta održati konferenciju za medije na kojoj će biti najavljujem, kako je navela, „rekonstruisan, ali senzacionalan program“.

Beogradski festival igre trebalo je prvobitno da bude održan od 21. marta do 12. aprila, sa 17 kompanija umetničke igre iz 12 zemalja, ali je pred sam početak odložen zbog epidemije koronavirusa.

Krajem aprila kada se činilo da epidemija polako ostaje za nama direktorka Beogradskog festivala igre izjavila je da će 17. izdanje ove manifestacije biti održano na jesen u Beogradu i Novom Sadu (11. septembar – 8. novembar) sa gotovo istim programom koji je bio predviđen za mart i april.

“Nedostaje još Kompanija Lije Rodrigeš iz Brazila. Radimo na tome da dođu krajem oktobra, a trupe Jakopa Alboma (Amsteradam) i Šaja Kublera (Vankuver) ćemo gledati u okviru festivala 2021. godine”, saopštila je tada direktorka Beogradskog festivala igre.
Ona je dodala da sve već kupljene ulaznice za festivalske programe važe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare