Maja Gojković Foto:Dario Konstantinović

Međunarodna manifestacija pod nazivom Beogradsko baletsko takmičenje, biće održana sledeće godine u ovo vreme, najavila je Aja Jung, ispred Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Nakon godinu dana čekanja, jedna od najvećih baletskih zvezda, slavni argentinski igrač Hulio Boka stigao je u Beograd na poziv Nacionalne fondacije za umetničku igru, a u cilju pokretanja Beogradskog baletskog takmičenja.

Maja Gojković Foto:Dario Konstantinović

Aja Jung, ispred Nacionalne fondacije za umetničku igru, predstavila je slavnog gosta iz Argentine.

Maja Gojković Foto:Dario Konstantinović

„Hulio je verovatno jedini baletski igrač na svetu kome su najveći operski teatri bili premali. Sa lakoćom je okupio 300 hiljada ljudi na ulicama Buenos Ajresa kada je prekinuo baletsku karijeru“, rekla je Jung.

Maja Gojković Foto:Dario Konstantinović

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, se zahvalila Huliu Boki na dolasku u Beograd.

„Važan je dolazak gospodina Boke, jer je odmah prihvatio da bude na čelu žirija Beogradskog baletskog takmičenja. Važno je kad takvo ime stane na čelo velike ideje“, dodala je Gojković.

Uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, od 27-30 septembra, Hulio Boka će raditi sa mladim igračima i njihovim pedagozima iz Beograda i Novog Sada, ali i iz Hrvatske, Bosne, Grčke, Italije i Mađarske, kako bi pružio važne instrukcije za njihovo dalje napredovanje, vidljivost i prisustvo na međunarodnoj sceni.

Naredna dva dana Hulio Boka će držati časove u okviru radionice u prostorijama Nacionalne fondacije za umetničku igru, a posslednji dan je rezervisan za razgovore sa mladim igračima, njihovim roditeljima i pedagozima.

Intervju sa Huliom Bokom možete pročitati ovde.

Dirljivi oproštaj Bode Ninkovića od kuma Nenada Nenadovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar