Grupa Negativ Foto: Mika Knežević/Promo

Posle pandemijske pauze u 2020. tokom koje su otkazali brojne nastupe u Srbiji i regionu, bend "Negativ" nastavlja  turneju povodom 20 godina na muzičkoj rok sceni. Jubilej će proslaviti koncertom u Kombank dvorani 13. februara u 19 sati.

Ljubitelji tvrdog rokenrol zvuka imaće priliku da se podsete neprikosnovenog vokala Ivane Peters i muzičke postave u sastavu Nikola Radaković Džoni (gitara), Dario Janošević (bubnjevi) i Milen Zlatanović Zmo (Bas).

Kako najavljuju, na bini će im se pridužiti još gostiju koji će dodatno obogatiti „već dobro poznat i moćan nastup“.

 

 

Iza „Negativa“ su četiri studijska albuma, desetine hitova i stotine koncerata a, kako kažu, trenutno rade na pesmama za svoj peti album. Želja im je i da objave audio zapis sa predstojećeg koncerta u Kombank dvorani.

– Veliki broj ljudi poslednjih godinu dana nije u mogućnosti da prisustvuje koncertima, pa je ovo jedan od načina da se i njima omogući da uživaju u živoj muzici – ističu članovi benda.

 

 

„Negativ“ se pojavio na domaćoj rok sceni 1999. godine, u jednom mračnom trenutku, za vreme bombardovanja.

Ivana je, nakon raspada grupe „TAP 011“, odlučila da se bavi muzikom koja daleko više odgovara njenoj prirodi. Srećom, „naletela“ na “klince“ iz kraja koji vole da praše.

Dogovorili su se da naprave nekoliko zajedničkih proba i iz toga se izrodio „jedan od najozbiljnijih rok sastava nastalih na ovim prostorima“, kako su konstatovali organizatori koncerta.

Broj mesta na koncertu u Kombank dvorani ograničen je na 500. Karte su u prodaji po ceni od 1600, 1900 i 2300 RSD na blagajni dvorane i svim prodajnim mestima Tickets-a.