Piše Ranko Pivljanin: 5G protiv 4S

Kolumne 16. maj. 202010:41
Podeli:
ranko pivljanin
Ranko Pivljanin, Foto: Promo

Otprilike, to ide ovako. Sedne društvo u kafanu, na gajbe ispred lokalne prodavnice, u svlačionici posle fudbala ili se okupi u nekom sličnom naučno-istraživačkom centru u Srba i kad iscrpe sve teme, neki stručnjak kaže: - Znate li da se Amerikanci nikad nisu spustili na Mesec i da je sve to snimljeno negde u pustinji Arizone ili u holivudskom studiju, još nije utvrđeno ali do sledećeg viđanja saznajem i javljam.

Ako zatraju, raskrinkavaju Tita koji je podmetnut Srbima da im radi o glavi i za koga još nikako da se slože da li je bio mason, agent Kominterne, isturena ruka Vatikana ili sve to zajedno i zašto mu na grobu nema petokrake. Ako je uopšte tu i sahranjen, jer jedna škola kafanskog mišljenja smatra da ispod one granitne ploče trune prazan sanduk, a da je Brozovo telo ko zna gde. Pod uslovom da je uopšte i umro.

Slične rasprave se vode o zločinačkom Vatikanu, Forin ofisu, monstruoznom tajnom planu da nam ovde nasele migrante a kad se sa tih društveno-istorijskih kontroverzi prebacimo na tehnološku ravan, otkrivamo HAARP antene uz pomoć kojih nam dušmani kontrolišu klimu, prave sušu i poplave ili šalju grad na useve pa sve do čuvenog „kemtrejlsa“ kojim nas zasipaju i truju iz putničkih aviona.

Sa korona virusom stigle su nove teorije zavere koje nisu samo naš izum već su deo šire planetarne socijalne paranoje po kojoj nas je zarazio Bil Gejts kako bi nas čipovao putem vakcine na kojoj će prvo dobro zaraditi.

Međutim, najbolje se primila teorija koja tvrdi da je Covid 19 direktno povezan sa 5G tehnologijom i prenosi se putem 5G mreže. U interpretaciji domaćih „naučnih radnika“ ova mreža je uperena protiv srpskog DNK, a izgleda da su i braća Hrvati poverovali kako ona šteti „tisućljetnom hrvatstvu“ pa su pravovernici tamo uništili neku opremu za WI- FI, misleći da se radi o 5G anteni. Inače, kako se ova priča širi, malo malo pa se negde u svetu uništi neka antena ove mreže najnovije generacije.

E, sad. I sam mislim da se đavo od one rogate i repate karakondžule kakvom se vekovima predstavlja odavno premetnuo u kablove, upravljače, softvere, ekrane, mikrotalasne rerne, risivere, rutere, antene i kezi nam se u lice kad god upalimo neko od tih sokoćala, ali ne mogu se složiti sa idejom da sve to treba počupati, spaliti i otići u netaknutu prirodu i živeti od sremuša a komunicirati dimnim signalima. Sve i da želiš, to više nije moguće.

Čuda moderne tehnologije su tekovina naše civilizacije, ona su nam i na korist i na štetu i valja nam sa njima živeti, koliko god da nam o glavi rade i vrlo je moguće, da će nam na kraju smrsiti konce. Što bi se reklo, to nam je, što nam je. Mala digresija. Dok pišem ovaj tekst, s vremena na vreme, zapalim cigaretu iako svaki put kada za njom posegnem na kutiji pročitam da „duvan ubija“. Dakle, za razliku od famozne 5G mreže čija štetnost još nije egzaktno utvrđena, za duvan je dokazano da šteti zdravlju. O tome nam trube doktori, vode se antipušačke kampanje, sa ambalaža nas na sve načine upozoravaju na njegovu štetnost i opet milioni ljudi puše.

Da vas i razumem ako negde priždijete 5G antenu na osnovu poluinformacija i predrasuda, ali što palite cigaretu ako vam nedvosmisleno piše na kutiji da će vas ubiti? Osim ako niste natrčali na još jednu teoriju lansiranu tokom pandemije a koja tvrdi kako duvan pomaže protiv korone. Moguće. Verovatno virus kad dođe do pušačkih pluća, zadivljen nikotinskim i katranskim učinkom, samo konstatuje ono čuveno Čolino „ne bi ja tu ništa diro“ i ode dalje. Ali u zasedi čeka 5G.

Komentari

Vaš komentar